Drama igen

Jag glömde berätta om dramat som var igår på matchen. Vi i cheerlaget har overaller att sätta på oss när det blir för kallt för att bara ha dräkten. (Jag har ingen eftersom jag är ny, kanske ska köpa en av en amanda som inte går kvar på måndag) I alla fall så är det en tjej som hade tappat bort sin jacka. Och igår på matchen ser hon är tjej på läktaren som har på sig hennes overallsjacka! Så rektorn och coachen går upp och pratar med tjejen som lämnar ifrån sig jackan. Hon hade alltså tagit den från henne och sprättat ut namnet som sitter på bröstet och gjort ett hål där namnet egentligen sitter.

Hur dum i huvudet får man vara egentligen? Använda en jacka som bara Varsitylaget har och sedan gå på en match där dom är och hejar??

Mitt amerikanska favoritgodis

Det allra bästa godiset jag har smakat sedan jag kom hit är helt klart Wonka´s Nerds. Dom är helt underbara, smakar ungefär som Pez men är mindre och lättare att tugga!


Söndag

Bdubs igår var roligt, inte lika roligt som förra gången när dom sjöng karaoke och grejer men det var kul iaf. Matchen innan gick bra, vi vann, som vanligt hehe! Jag insåg att jag skulle vilja gå i skolan som vi mötte, alla killarna förutom en i deras lag såg bra ut! Synd att den ligger så långt iväg...

Idag ska jag träna klockan halv tre med allstarlaget. Vi har börjat träna tre gånger i veckan nu för att det börjar närma sig tävling. Tävlingen är om mindre än en månad, iiih! :)

Lördag

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men det är så tråkigt!

Igår var det fredag, först skola som vanligt och sen så var det ingen footballsmatch utan det var en parad istället. Det var en lång parad som vi skulle vara med i cheerleaders från Warren, jag gick inte och hejade utan jag kastade godis istället. Jag var tvungen att göra det eftersom jag hade fel kläder på mig, det var INTE mitt fel. Jag fixade mitt hår igår också, det ser ut precis som innan jag åkte nu. Jag klippte och färgade det eftersom jag hade en liten vacker utväxt.

Efter paraden åkte vi hem och sedan åkte jag, min värdmamma och mina två värdsystrar till Don Emilio´s, en mexikansk restaurang. Jag älskar det stället, asgod mat verkligen! Superbilligt är det också även om jag inte betalade för min mat.

Idag har jag inte gjort så mycket, klockan är bara halv elva. Jag ska prata med mamma och lillebror på Skype snart hoppas jag. Vid halv tre ungefär ska jag åka till skolan för cheerleadingen ska servera mat, jag har ingen aning om vad det är men men. Efter det så är det match eftersom vi inte hade match igår. Det är hemmamatch så vi slipper åka med skolbussen. Efter matchen tror jag att det är bdubs som gäller, bdubs är en restaurang, Buffalo Wild Wings. En tjej i mitt lag smsade och frågade om jag skulle med så jag hoppas jag kan efteråt, det var skoj förra gången!


Justeja, det var DRAMA i torsdags i matsalen. Matsalen är ganska liten och det är folk överallt. Mitt i alltihopa hör man en bricka som dunsar i marken och en tjej som ställer sig upp och skriker: Blalalalala, LEAVE ME ALONE! 
Jag lovar, det var dödstyst i matsalen och ingen sa ett ord, alla bara tittade på tjejen som stod upp. Det slutade med att hon rusar ut ur matsalen och en kille får följa med rektorn. Han hade tydligen "picked on her" och sagt saker om hennes hår och nu hade hon fått nog. Killen fick Suspention i två dagar, då får man sitta i ett rum och inte göra någonting.


Amerikansk dejting

Alla har en pojkvän eller flickvän här, alla! Och har dom ingen just nu så gjorde blev dom förmodligen singel för mindre än en vecka sen. Överallt är det par i korridorerna, hah, de flesta har sin pojkvän eller flickvän i samma skola så det kryllar av par. Det är helt sjukt och helt annorlunda! Och de som är tillsammans vill gärna visa att dom är det också så oftast går dom och håller om varandra när dom går emellan lektionerna. Det är liite överdrivet hah, men det är också lite roligt att se på. Och varje dag hör jag " I dated him... ago" Det är lite lustigt.

Konversation på Government med Mr Peddo igår:

So Amanda, how was your weekend?

It was good.

Did you go to the movie?

No, I didn´t.

Did you go out with an american boy?

No, I didn´t.

MR D vänder sig till tjejen jag jobbar med

Maybe you can hook her up with some of your friends?

Vet inte riktigt om jag behöver skriva något mer, han är skuuum!

 


Min klänning, dålig bild men whatever..


Söndag

Idag har jag spenderat två timmar på Bakesale utanför Walmart, det är inte speciellt roligt, men ett bra sätt att minska på cheerleadingutgifterna. Fick ihop ungefär 350 kronor på 3 timmar så det var okej!

Igår var vi som sagt i Columbus och shoppade, huvudgrejen var att hitta klänningar till Homecoming (en bal som är om en månad) och åka till en dansaffär. Så det var inte så mycket "vardagsshopping", men jag gjorde en massa fynd i alla fall. För 700 kronor fick jag:

Svarta vinterstövlar
Stickad kofta
Cheershorts
Klänning till Homecoming 230 kronor! Superbillig var den, jämför med min värdsysters som kostade runt 1000 kronor...


Jag har bokat tid hos frisören också, färgning + klippning på fredag, 240 kronor för allt.. Visserligen känner min värdfamilj frisören men ändå. Det är biiilligt!

Columbus

Woho, gissa vem som ska åka till Columbus och shoppa idag?

Toppen fredag!

Igår hade jag det jätteroligt! I skolan så var det PepRally, man står och skriker och alla är helt övertaggade hah. Vi gjorde våran nya cheer och lite banddanser. Efter det var det footballsmatch, det var våran första hemmamatch för i år och vi mötte de största rivalerna. Läktaren var helt fullsatt, jag gjorde ganska dåligt ifrån mig, men men. Bättre lycka nästa gång! Vi vann matchen iaf!

Efter matchen åkte vi Varsitycheer och "the drumline" (hittar ingen passande översättning, men det är dom som spelar trummor i bandet iaf) till Beat upp, Buffalo Wild Wings och åt middag. Eller middag, klockan var tolv ungefär men ändå :), det var super roligt!

Vanlig onsdag

Idag började jag skolan klockan 10.16 eftersom jag har StudyHall på morgonen och vi har blockday på onsdagar. Det var skönt att dagen blev kortare. Efter skoldagen så samlades Varsity för att fixa skyltar eftersom det är vårat första homegame imorgon och vi möter en skola som tydligen är stora rivaler. Jag är nervös eftersom i princip hela skolan kommer vara där... Efter matchen så är det en dans man kan gå på, men ingen ska typ gå dit har jag hört så Varsity ska åka och äta på en restaurang efteråt istället. Kul!

Tänkte bjuda på lite bilder också, enjoy:


Inför peprallyt dagen efter skolan börjat. Jag näst längst till höger.Första matchen med dom GAMLA dräkterna... Jag längst ner, näst längst till vänster.Jag och min värddsyster på fredagens match.Woho, vinst åt Warren!!


Ipod Nano

Är det värt att lägga 824 kronor på en Ipod Nano när man har en mobil som man inte kan spela musik på?

Svar på frågestunden!

Har du spanat in några snygga killar på skolan?
Hmm, det finns en del snygga killar på skolan, dock är dom väldiga sällsynta!

Har du hunnit fått någon polare än?
Jag vet inte riktigt om jag kan kalla dom för polare än, men det finns folk som jag pratar mer med, äter lunch med osv. Fast jag har inte träffat någon på fritiden förutom den norska tjejen i mitt lag och sen tjejen igår på festivalen.

Vilken organisation åker du med?
Jag åker med Explorius, jag tycker att allt har fungerat jättebra med dom än så länge.

Är det någon kille som du kanske börjar gilla !?
Näe, inte än.

Går du till kyrkan varje söndag?
Nej, jag har faktiskt inte varit i kyrkan en enda gång än, fast det stod i min ansökan att de går i kyrkan regelbundet. Min värdfamilj har även sagt att jag får välja om jag vill följa med eller inte när dom väl bestämmer sig för att gå dit.

Är det någon i klassen som bor i närheten av där du bor?
Vi har inga klasser på det sättet. Här väljer man sina kurser själv och så är det olika människor med på varje lektion. Det är det som gör det lite tufft att hitta kompisar. Dock vet jag att det finns några som bor i närheten, men inga jag känner.

Hur är det med läxor?
Lärarna älskar läxor här och vi har minst en läxa varje dag. Oftast får man läxa på lektionen som ska vara klar till nästa dag.

Ställer de höga krav på elevernas kunnande?
Inte direkt. Jag har haft två prov en så länge, varav båda har varit med anteckningar + att man bockar i svaret av fyra alternativ. Inte direkt svårt, och man behövde inte tänka själv..

Hade du svårt med Engelskan i början?
Jaa, jag hade stora problem men engelskan i början, även om jag ansåg mig helt okej när jag åkte hit. Jag hade MVG i Engelska A. Jag förstod verkligen inte mycket första veckan, men det gick väldigt fort att anpassa sig och att förstå mer och mer.

Är det svårt att anpassa sig till din värdfamiljs regler och rutiner?
Nej, dom har inte speciellt mycket regler och rutiner. Regler har jag nästan inga, förutom att städa mitt eget rum och göra min läxor.

Hur är killarna i USA?
Hm, dom är trevliga faktiskt, fast många saknar stil haha. Men dom är snälla och det är ju insidan som räknas, eller?

Festival

Igår var det festival i grannstaden Marietta. Vi (min värdfamilj och jag) kom dit vid halv fem ungefär, åt lite och sen så tittade på när dom krönte "Queen Genive". Efter det gick vi till en resturang, dom andra åt men jag var inte hungrig så jag satt bara där, hah. Det var även footballsmatch på tv, Ohio State spelade. Efter "middagen" gick jag och mötte upp Kelsey från allstarlaget. Det var lite kul att träffa någon utanför skolan och träningarna som är i min ålder, och som inte är mina värdsystrar. Kvällen avslutades med fyverkerier, det var nog dom bästa fyrverkerierna jag sett, det var asgrymt, verkligen!

Jag cheerade på footballsmatchen i fredags också, jag gjorde bättre ifrån mig än väntat så det var bra. Jag sög inte lika mycket som jag gjorde första matchen, hehe!

Jag har försökt ladda upp frågestunden också, vi får se hur det går med den :)

Jobbig helg

Det var lång helg den här helgen, vi var lediga på måndagen för att det var Labor Day. Det var skönt! Jag har varit på The Faire hela helgen. Det är som en marknad med en massa kossor, kalkoner, kycklingar mm. Väldigt lantligt! Mina värdsystrar var med i en tävling där och det går ut på att man visar upp sin kossa eller kalkon etc. och sen får man poäng av domarna. Vilken ko som var snyggast och vem som hade bäst kontakt med sin ko. Sedan när tävlingen var klar så var det en auktion på djuren och olika köpare var där.

Det var kul första dagen på The Faire, att gå runt bland stånden. Marte, den norska tjejen i mitt lag var där så det var skoj! Men sen blev det lite uttjatat. Jag var där igår också, en liten stund. JVcoachen skjutade dit mig, hon är jättegullig verkligen! Hon visste att jag egentligen inte ville åka dit så jag åkte med henne runt lite och lämnade av hennes barn och så.

I skolan flyter allt på som vanligt, vissa människor beter sig märkligt... Jag får massvis med läxor, det suger!

I övrigt har jag det bra, jag kommer få min telefon idag också, hoppas jag på, annars....
Svarar på frågorna i helgen tror jag!


 

 


The Faire

Jag har varit på the faire hela helgen, vilket är som en marknad med massa kor och djur. Ska berätta mer om det senare när jag har tid för jag måste göra läxor nu. Imorgon är vi lediga från skolan för att det är labor day, sköönt!

"Oh, that is so not true at all"

Footballgame

Fredagskvällar innebär en sak här, footballsmatch! Idag satt jag på bänken och tittade på eftersom jag fortfarande inte kan alla ramsor. Kanske inte så konstigt, jag har räknat dom och det är 75 stycken, det är helt sjukt! Dagen i skolan gick bra, jag var på min första lektion av Young Adult Literature och fick läxa att läsa 200 sidor tills på tisdag. Vi är lediga på måndag eftersom det är Labor Day. Jag bytte från Buisness Law till den här kursen istället eftersom jag fick ångest så fort jag tänkte på Buisness lawen. Det var en svåår kurs och ännu svårare eftersom jag inte kan språket. 


Bandet spelar alltid i halvleken!


Nya dräkten för Varsity! :)

 


 

Frågestund

Eftersom jag är dålig och inte kommer på saker att skriva om så får ni fråga mig saker, och sen svarar jag när jag har tid! Fråga ex saker om skolan, familjen, hemlängtan, maten, kyrkan mm.

Skolans matsedel

Tänkte dela med mig om vad det är för oerhört hälsosam mat jag får i skolan:

Torsdags: Kycklinghamburgare
Fredags: Pizza
Måndags: Cheeseburgare
Tisdags: Taco in a sac + kaka
Onsdags: Chicken nuggets


Det var lunchen för alla dagar jag gått i skolan. Det är kanske inte så illa som det låter heh. Man får en liten burk med sallad till varje dag också. Ungefär så stor som såserna är på en pizzeria. Man får även en frukt också, så lite hälsosam är jag! :)

Uppdatering

Jag vet att jag är dålig på att skriva, men jag har inte så mycket tid. Skolan blir bättre och bättre och jag lär känna fler och fler människor. Idag hade jag sovmorgon och började inte förrän kvart över tio, det var skönt! Vi hade blockdag idag vilket innebär att man endast har fyra lektioner per dag, och imorgon har vi de andra fyra. Gissa vem som har turen och har Mr Perve två gånger imorgon... Det är fler i min Governmentklass som har kommit med samma fråga:
 

"How do you like it when Mr ***** always picks on you."

Hmm, det är ju ingen risk att jag kommer att glömma bort min namn på hans lektioner i alla fall. Sen idag på idrotten så fick jag den frågan igen. En kille säger:

He always picks on the goodlooking girls...


Korkad unge

Idag på idrotten hade jag på mig en gul tröja med trycket Sweden bak på ryggen. Gissa vad jag får för fråga?

Hey, are your name sweden?

No, sweden is a country.

Oh, Really. I didn´t know that. But your last name is sweden?


Eller den här av franskaläraren:

Do you have ugly people in sweden, all I´ve seen is goregeous and beautiful....

RSS 2.0