Dags för fredagsmys

Fredagmys på jobbet och fredagsmys ikväll på stan! Vad passar då bättre än en matchande sång?


Till mina vänner

Ni som inte redan har Skype bör skaffa det nu och så lägger ni till mig amanda.sundberg1 är mitt namn där.




Du kan ladda ner Skype här!

Inte som alla andra

Jag har just insett vad jag håller på med och att det inte är någon dröm längre, jag ska verkligen lämna allt. På riktigt! Det var när jag sa hejdå till mormor och morfar som det slog mig, det kändes lite småjobbigt... Det finns en del saker som jag oroar mig för när jag kommer till staterna. Det är ovanliga saker tror jag, inget sånt om att jag inte skulle få kompisar etc. Mina två största funderingar är istället.

1. Min värdmamma har köpt en cheerleadingdräkt åt mig därborta efter att jag skickat mina mått till henne. Saken är den att min mage nu är 2 cm större än när jag skickade måtten. Och nu har jag blivit dönervös för att den ska vara för liten när jag kommer dit. Det vore aspinsamt. ( amanda i ett nötskal men wtf )

2.  Att min värdfamilj strax efter att jag kommer dit ska ångra sig och önska att de hellre hade valt en annan.



Jag behöver hjälp

Hittade just denna text här:


" Viktig information vid resa till USA
Från och med den den 12 januari 2009 måste alla medborgare som reser till USA - och som omfattas av Visa Waiver-programmet, däribland Sverige - inneha ett inresetillstånd av ESTA (Electronic System for Travel Authorization). "

Är det något jag behöver bry mig om när jag ska åka till Usa även fast jag har visum?

För alla utbytesstudenter

Bara ett tips för er som ska åka eller funderar på att åka som utbytesstudenter. Sidan www.utbytesstudent.se är toppenbra, med en massa nödvändig information. Man lär sig en hel del saker där! :)


Om en vecka

Om precis en vecka vid den här tiden befinner jag mig i NYC!! Förmodligen inne i någon affär och shoppar galet, hah! Min värdmamma skrev till mig idag, hon berättade att dom var redo (?) att ta emot mig och att mitt rum var klart. Jag kan inte vänta tills jag får se det, det ska bli jätteroligt! Det är rosa och vitt, behöver jag säga mer? :)

En helt vanlig dag

Idag har jag jobbat, som vanligt, mellan åtta och halv fem. Har bara fyra jobbdagar kvar nu och jäklar vad skönt det känns! Det är bara sju dagar kvar tills jag drar nu, det är skumt, fast jag tycker att det ska bli askul att komma iväg! Mina sista dagar i Sverige är pretty much uppbokade, yeay, det gör så att tiden kommer att gå ännu fortare!

Tisdag: Jobb + Ikea med padre
Onsdag: Jobb + Träning
Torsdag: Jobb + Landet
Fredag: Jobb + Middag m. bio tillsammans med familjen
Lördag: Avskedsmiddag med några kompisar
Söndag: Avskedslunch med Farmor mm.
Måndag: Båttur (a) ?
Tisdag: USA!!



Btw, någon som vet hur man skriver kommentarer med fet stil?


Inlägg nr 100

Jubileum i bloggen idag? Oh yeah! eller inte... Inget nytt om Usa, jag börjar jobba i morgon igen, jag har nästan packat klart...
Lite coolt att det är mitt 100 inlägg, lite tråkigt att det skulle vara så meningslöst, men skitsamma liksom. Veckan som kommer, kommer att gå lika fort som förra veckan. Det blir lätt så när man jobbar och sen jag med mitt tänk: när det är onsdag tycker jag att det snart är helg, ooh!


Flygtider

Min värdmamma har fått mina flygtider innan jag fick dom. Hon har i alla fall skickat om till mig och såhär ser det ut:

4 aug: Stockholm 10.40- New Jersey 13.10

7 aug: New Jersey 06.30- Columbus 08.30


            

Under packningen

Amanda: Ska jag ta med mig det här linnet också? (håller upp ett grönt linne)
Mamma: Hade du inte redan packat ett grönt linne? Behöver du verkligen ett till?
Amanda: Men mamma, det linnet var limegrönt, det här är ju skogsgrönt! (lägger det i högen med kläder som ska med)

Båttur

11.55 går min buss härifrån mig, då ska jag åka till handen och möta upp Sofia och Eddi. Vi ska åka ner till Dalarö där Eddi har sin båt och åka ut och lägga oss på några klippor. Det ska bli roligt och jag håller tummarna för fint väder. Just nu är det moln ute, men Sofia säger att det är bättre väder ute i skärgården, så jag litar på henne nu, hah!




Man ska hålla det man lovar

Jag lovade en bild på hatten, och här kommer den:


Inga kommentarer om hur jag ser ut på bilden!

Flashbacks Sommar'06


Ett första hejdå

Kvällen spenderades med min kära vän Camilla. Vi drog iväg till Enskede (mina nya kvarter?) och träffade lite sköna typer. Vi drog därifrån ganska tidigt för både hon och jag ska upp och jobba imorgon. På lördag lämnar hon landet och jag kommer förmodligen inte hinna se henne något mer före jag åker. Detta var därför mitt första hejdå, det känns helt sjukt skumt. Känns som att vi kommer träffas snart igen i alla vall...

 Milla var gullig och gav mig en hatt, en solhatt. Den var blå med ett gult kors på, svenska flaggan alltså. Lägger upp en bild på den senare. När jag kliver av planet i Ohio hade jag tänkt att ha den på huvudet så att min familj hittar mig. Eller inte! Men hatten ska helt klart med till staterna!


Vi ses om ett år!



Milla var typ cool och lekte gangsta @ Enskede

Inte helt okej



SKIT!

Taskig uppdatering

Eftersom vissa klagar på min uppdatering så får jag väl ta och skriva ett inlägg då. Fast jag har faktiskt mina orsaker till varför jag inte hörde av mig. Direkt efter jobbet igår drog jag ut till landet, till farmor och farfar, därute finns det ingen data eller internet...
Det blev ett litet äventyr när jag skulle åka ut dit. Jag hoppar på fel buss. Jag sitter på bussen och den susar förbi vägen där det är meningen att den ska svänga vänster. Så det var bara att hoppa av nästa hållplats, ringa till farmor och sen kom dom och hämtade mig med bilen. Allt löste sig, yeay!

Meningslös dag

I morse gick jag upp klockan kvart i sju, för att hinna med bussen en halvtimme senare. Kom fram till jobbet vid åtta då jag börjar och slutade som vanligt halv fem. I två timmar fick jag sitta där helt ensam i lokalerna på morgonen, det är ganska stort och ödsligt där faktiskt. Efter två timmar kommer Patrick in efter att ha varit på ambassaden, så då slapp jag vara ensam längre. De andra jobbar kompisarna är antingen sjukskrivna eller lediga hela veckan, så det kommer att bli jag och Patrick där.

Har bara den här veckan och nästa vecka kvar att jobba, 9 arbetsdagar och det känns helt sjukt skönt! En puss på Telia för att jag får jobba där iaf även fast det är tråk, haha! ;)


Twilight

Jag har precis tittat klart på Twilight här hemma med mamma och lillebror. Något efter med att titta på filmen, men eftersom alla, verkligen alla, säger att den är superbra så var man ju tvungen att se den. Killen Edward i filmen skulle enligt rykten vara osande het. Blev jag besviken på filmen? Ja! Den var något skum, visst var det en gullig kärlekshistoria, men inte mer än så. Då är det mer drag i Titanic tycker jag. Appropå Edward, blev jag besviken? Ja! Hmm, inte min typ alls, han var ju helt superblek. Killar ska vara bruna, solbrända, jag tror Edward skulle behöva sola lite. Men vänta! Jag glömde, han kan ju inte, han är ju en vampyr...





Love it!

Patrick har fixat min blogg, jag älskar den nya designen! Nu är bloggen redo att följa med till Usa också, yeay!

Taaaaack!!

Det var en gång en tysk, en svensk och en belgman

15 dagar, 15 små ynka korta dagar kvar, sen åker jag! Det är helt stört hur tiden har kunnat gå så fort. Den har bara runnit iväg. Jag fick reda på min värdfamilj i mitten av maj ungefär och det känns ungefär som igår. Snart kommer jag sitta på planet hem från mitt utbytesår. Eller inte riktigt, men ni förstår hur jag menar. Jag är i alla fall sjukt pepp på att åka nu, det ska bli superskoj.

Vet inte om jag har berättat om det tidigare men när jag kommer att komma till min familj så kommer det vara två andra utbytesstudenter där också. Mina värdsystrar har nämligen något utbyte med en två veckors period. Dom har varit i Europa två veckor och sedan kommer dom som dom bott hos till Usa i två veckor. Mitt i deras vistelse i Usa så kommer jag dit. Haha, det blir helt klart fullt hus där ett tag!

Btw, min värdmamma har lyckats fixa en begagnad dräkt till mig, i min storlek! Asbra, där sparade jag 200 kronor...

Bloglovin

Klicka på länken nedanför eller på lilla symbolen till höger för att följa min blogg med bloglovin. På så sätt behöver ni inte gå in här varje dag i onödan för att se om jag uppdaterat, utan det är bara att logga in på sitt konto så syns det där. Man kan följa flera bloggar på samma gång, supersmidigt!

Följ min blogg med bloglovin


EDIT: Länkarna jag klistrar in blir rosa. Det här måste fixas omedelbart!

EDIT 2: Någon som vet hur man gör?

Ej klar

Det kommer inte att bli någon efter-bild på min städning idag, för jag är inte klar än. Jag orkar inte städa klart nu heller. Det får bli i morgon eller så. Jag har i alla fall gjort en liten "Usahylla" i min garderob där jag har stoppat kläder som absolut måste med till Usa. Jag har stoppat godiset som jag köpte idag på den hyllan också.

Igår när jag kom hem från jobbet så sprang världens sötaste lilla hund runt i lägenheten. Mammas kompis hund Ferrari var här och hälsade på.





Städning

Något jag måste göra innan jag drar iväg till Usa är att städa mitt rum x2 eftersom mina föräldrar är skilda. Jag tänkte börja hos mamma och det är ju en del att göra kan man ju säga. Förebilderna är hemska, riktigt hemska. Mitt rum är inte stort men det får plats många saker på liten yta...




In my ass

Jag har umgåtts med Milla ikväll, vi drog iväg till Enskede.. Hon skulle träffa sitt ragg (?) och hans kompis och då fick jag följa med. Vi gick hem till raggets kompis som hette Anton. Tog en promenad i Enskede och sedan gick vi in till honom och tittade på film.

Nu är jag trött och ska sova, vi hörs imorrn!

Btw. Joanna kommer hem imorrn!!

På jobbet

Sitter just nu på jobbet och har lunchrast, fast jag åt så snabbt så då får man tillbringa tid framför datan istället. Eller det är ju det jag gör hela dagarna, men till privat surfning alltså. Det är mycket jag måste hinna med innan jag reser och också mycket grejer jag ser fram och väntar på. Just nu vill jag:

  • Att mina flygtider ska komma
  • Att det ska bli helg
  • Att det ska bli dags för hejdå-middag så jag får träffa dom jag inte träffat på ett tag
  • Att min bok som jag beställt åt värdfamiljen ska komma på posten
  • Att mitt Visa-kort ska komma hem i brevlådan


Innan Usa behöver jag minst köpa:
 

  • Vaccumpåsar från Mekonomen
  • Kalender för 09/10
  • Marabou i mängder
  • Djungelvrål
  • Ahlgrens bilar
  • Korta Strumpor från HM
  • Leggins från HM
  • Svart munktröja
  • Vit kofta

Marabou Sommar

Jag har nyss provat Marabou Sommar, nyheten som bara kommer att säljas i sommar. Den var inte god, inte alls. Den smakade ungefär som Lindt 90% kakao, jättestark mörkchoklad. Nu överdrev jag men den var inte alls som förväntat efter att jag hört från alla ställen att den är hur god som helst. Marabou scweizernöt is the shit! Frågan är nu om jag ska ta med mig Marabou sommar till min familj eller inte. Det är ju lite coolt att det står limited edition på förpackningen, men det är ju å andra sidan skumt att ge bort något som jag tycker är äckligt. Jag ska fundera vidare ett tag till...



Den goda (?) nyheten från marabou

Visum

Nu har passet med visumet i kommit. Det kom egentligen igår men mamma missade att berätta det för mig, därför hämtade jag det idag istället. Först när jag öppnade kuvertet från posten så låg bara mitt pass där. Jag trodde att visumet kom separat, men när jag öppnade passet så var det påtryckt i. Det var ju smart, en mindre grej att glömma att ta med sig...



Jag ser ut som en vettskrämd katt på bilden.....

The Voice i mitt hjärta

Som jag vetat ända sedan jag fick mitt avresedatum så kommer jag ej hinna se The Voice utomhuskonserten i Kungsan den 15 augusti. Först var jag glad när jag trodde jag skulle åka den 18, jag skulle hinna se konserten! Den var ändå något jag sett fram emot sedan jag och Sofia missade den förra året. Vi kom in i stan och möttes av en flod av ungdomar, vi hade kommit en aning försent. Så det här året skulle vi istället gå på The Voice'09, så blev det inte. Fast sofia är en snäll flicka så hon har lovat att vi ska ha videosamtal under hela konserten så att jag kan se och lyssna också. Undrar om hon håller det...
Visst, detta är egentligen inte värsta grejen. Jag ska ju till Usa förfan, men det blir ju inte bättre av att de gör reklam om konserten på radion hela tiden. Tvärtom, det suger! Fast, jag överlever, det får bli The Voice'10 nästa sommar istället.


Yeay!

Patrick har tagit på sig äran att fixa min design ikväll, håller tummarna för att det blir bra! Själv ska jag iväg på grillkväll, vi hörs.

Mitt besök på ambassaden

Besöket på ambassaden gick helt felfritt, det hade jag inte väntat mig, så jag var lite halvnervös innan. Jag kom dit vid kvart i åtta och fick då ställa mig i kön som bestod av ungefär 15 människor. Efter det gick personalen igenom att man hade med sig allt. vilket jag hade, och så fick man gå igenom "flygplatskontrollen". Efter det var det att sälla sig i kö igen och lämna in alla visumhandlingar. Satte mig på en stol och väntade på att de skulle ropa upp mitt namn. Det tog kort tid innan jag hörde mitt namn ropas upp med vacker amerikansk brytning. Jag stegar fram till lucka E. Där är det helt tomt och efter ett tag dyker det upp en man i rutan som säger att jag gått till fel bokstav, heh!

"Intervjun", som det kallas tog inte alls lång tid. Den bestod av enkla frågor såsom:

Vart jag skulle åka

Om jag hade pratat med min familj i telefon

Om jag varit i Usa förut och i så fall haft tid att gå med i ett gangstergäng


Kort och gott var det ett väldigt smidigt besök och nu väntar jag på att mitt pass och ett visum ska komma hem i brevlådan.



Omgjord design- igen

Nu har jag gjort om designen ytterligare en gång, den förra stack i ögonen, så jag har gjort samma igen men med lite mer dämpande färger. Jag kommer aldrig bli helt nöjd så nu får den vara som den är. Den bästa designen jag kan få fram är den jag har nu, den kunde kanske vara lite mer Usa-inspirerande bara, hah!

Svensk efterlyses!!

EDIT: Tror jag har en del att gå på nu. Toppen!


Fit for fight America!

Idag har jag varit ute och sprungit, tagit ett bad och skrapat bort den sista brännan, och snart ska jag iväg till solariet. Det man inte kan få på den naturliga vägen får man fakea. Eftersom vädret är dåligt och jag inte kan sola utomhus är det inte mycket mer att göra än att gå och steka i solariet. Jag jobbar nu tre veckor i sträck, ungefär ända fram tills jag åker alltså. Jag kommer inte kunna vara ute i solen någonting och det suger. Jag håller tummarna för bra väder på helgerna!
Gjorde om designen igår som ni kan se. Är jag nöjd? Icke!

Usa update- Imorgon bär det iväg till ambassaden. Klockan åtta har jag tid men jag tänkte vara där lite tidigare så 06.47 lämnar bussen min hållplats. Vi ses där om det är någon som också ska dit imorgon!



Ombyggnad

Jag håller på att göra om här inne, ursäkta röran. Med mitt tempo går det inte alltid så fort, hehe!

The proposal

Gårdagens kväll spenderades inne i stan med middag och bio. Det var Patricks födelsedag som skulle firas eftersom han fyllde år i måndags. Middag åt vi alla som var med inne på Taco Bar, ägaren som jobbade där var helt sjukt otrevlig. Så jag varnar er, gå inte till Taco Bar som ligger bakom Hötorget. Maten smakade i alla fall bra som tur var. Efter maten gick vi till bion som ligger precis vid Hötorget och tittade på The Proposal, den var riktigt bra faktiskt!



Trailern på The Proposal

Hemma from Russia!

Då har man kommit hem igen då efter fem dagar. Dagarna har gått väldigt fort och har som sagt spenderats på en stor båt. Jag har varit i Estland och i Ryssland och en dag spenderades ute till havs. I Estland gick vi omkring på en promenad och i Ryssland åkte vi på en sightseeing i Sankt Petersburg. Det var väldigt god mat på båten där och servicen man får är toppen. Våran servitör på kvällarna var en indie med en stor svart mustach, asgullig! Trots att jag hade med mig kameran tog jag ändå inte så mycket bilder. Synd! Jag bjuder på de jag har i alla fall.




Pappa och Hampus i Frihamnen på väg till båten



Asrolig handduksgubbe som satt i stolen när vi kom tillbaka till hytten




Från vänster: Pappa, Farmor, Farfar, Hampus




Haha, handdukshund




Jag lekte turist och tog bilder i Sankt Petersburg

Time to say byebye

Nu drar jag iväg på kryssning med Royal Caribbean i fem dagar. Tror inte det finns internet på båten så vi hörs när jag kommer hem.



Vision of the seas.

18 år

Ha en asbra födelsedag nu!!



Ice age 3

Jag och lillebror fick en impuls idé att gå på bio tidigare ikväll. Han ville se Ice age 3 som började om en timme, så det var bara att skynda sig in till stan. Filmen var riktigt bra faktiskt och den var rolig. Det tyckte säkert killen bredvid mig också eftersom han skrattade ashögt hela tiden, haha! Handlingen i tecknade filmer kanske inte alltid är den bästa och det var den inte i Ice age 3 heller, fast det är ju kommentarerna som är det bästa helt klart, så det gjorde inte så mycket.




Träningsvärk

Träningsvärken kom som väntat, konstigt nog har jag mer ont i höger ben än vänster... Idag hade jag tänkt att packa, åker på kryssning imorgon i fem dagar med släkt och familj.

En fullspäckad dag

Idag har jag verkligen hunnit med mycket, jag älskar sådana dagar! Först var jag med Natta inne i stan, vi gick runt och kollade affärer och satte oss till slut ner för att äta lunch. Morotskaka och mangosmoothie blev det för min del, det smakade okej. Lunchen avbröts plötsligt för jag var tvungen att åka hem och öppna dörren åt min lillebror, han hade inga nycklar med sig.

Efter det stack jag till Sofia, åt middag hos henne och sen begav vi oss ut på träningsrunda. 1 km vanlig joggning och 1 km intervall + hennes innebandystyrka. Jag var död efteråt. Resten av kvällen tillbringades hemma hos mig där Sofia hjälpte mig tömma ut alla flyttkartonger utom en, jättegulligt! Jag fixade och hennes bloggdesign, hackern som jag är, inte. Fick lite problem tror jag då jag tycker bättre om hennes design än min egen....


De sista 30 dagarna

Lördag 4/7- Hemma, sola om det är bra väder
Söndag 5/7- Inga planer

Måndag 6/7- Kryssning med famor, farfar, pappa och lillebror
Tisdag 7/7- Kryssning
Onsdag 8/7- Kryssning
Torsdag 9/7- Kryssning
Fredag 10/7- Kryssning + fira Patrick
Lördag 11/7- Inga planer
Söndag 12/7- Inga planer

Måndag 13/7- Ambassaden + Jobb + Ledig
Tisdag 14/7- Doktorn + Jobb + Ledig
Onsdag 15/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Träning
Torsdag 16/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Fredag 17/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Lördag 18/7- Ledig
Söndag 19/7- Ledig

Måndag 20/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Tisdag 21/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Onsdag 22/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Träning
Torsdag 23/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Fredag 24/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Lördag 25/7- Ledig
Söndag 26/7- Ledig

Måndag 27/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Tisdag 28/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig + Säga hejdå till Dessie?
Onsdag 29/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Träning
Torsdag 30/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Fredag 31/7- Jobb 08:00 - 16:30 + Ledig
Lördag 1/8- Hejdå-middag med "de vanliga"
Söndag 2/8- Packning+ Avsked

Måndag 3/8- Packning + Avsked
Tisdag 4/8- USA

Känns hyfsat skönt att titta på listan och se att man inte har så mycket inplanerat, det ger massa tid över till roligheter!


1 månad

En månad kvar nu, den 4:e augusti lämnar jag Sverige. Det är mycket jag ska hinna med innan dess, tänkte publicera en liten planering senare.

Min framtid

Om det är någon sport jag borde satsa på och blir riktigt bra i så skulle det nog vara biljard. Jag vet att jag har det i blodet... eller inte!


Undrar vem som vann, jag eller lillebror?

Bad i Raman

Kom just hem efter att ha badat med prickarna Sofia, Lodis och Affe i Raman. Det var kul, tyvärr var det sjukt mycket knott så jag har sju röda märken i pannan. Inte fint.



Är det inte sötungarna själva?



Sofia <33




Sofia leker Wellareklam, hah!




Lodis och Affe




C'est moi!

En vanlig dag på jobbet- de elaka barnen på telia

De bor elaka barn på telia, inga namn kommer någonsin nämnas. Top secret!


Ett av de elaka barnen




VIP?

Nämen oj!

Haha, ibland förstår jag att folk tror att jag är yngre än vad jag är.




Frimärke

Jag har just betalat både SEVIS-avgiften och avgiften till amerikanska ambassaden. Endast en utgift kvar nu förutom fickpengar då förstås och den ligger på 62 kronor. Det är ett specialfrimärke man ska ha, och jag har ingen aning om vart jag får tag på ett.

Någon som vet vart man köper frimärket man behöver för att få passet hemskickat?

EDIT: Ambassaden hade sänkt sin avgift till 1050:- , yeay!

Vanlig dag

Idag har jag jobbat 8 till halv 5 som vanligt. Jag hade tänkt att ta en bild på mitt skrivbord där jag sitter och leker viktig om dagarna, men jag hade inte kameran med mig. Det var bara fodralet till den som fanns i väskan, imorgon, då kommer det. Sedan efter jobbet så åkte jag på träning. Vi var inte så många där så det blev basic gymnastik och bygg. Träningsvärk imorrn gissar jag på....


RSS 2.0