Ett, två tre, fanta och rosé

Yes vi var och köpte alkohol, har nu en bag in box på fem liter med mig :D Kostade under 100-lappen!!!!

Metro

Nu ska vi iväg och handla alkohol till resan, woopwoop, det är så billigt här!!!

Vädret i Toscana

Titta här, glad tjej= jag :D
 

Lägenheten

Yes, igår var vi och tittade på lägenheten och området runt den. Den ligger på en stor gata så det var rätt mycket rörelse runt omkring vilket inte är dåligt. Det finns två mataffärer i närheten, bland annat Aldi som är liknande Lidl fast ännu billigare tror jag nästan! Det finns en gräsmatta utanför lägenheten där man kan ligga och sola om man vill, jag hade tänkt att göra det i alla fall. Den ligger på första våningen, men inte helt utan mer en halv våning upp liksom. 35 kvadratmeter men mycket större än vad jag hade räknat med. Lägenheten har ljusa trägolv och vita väggar och var superfräsch! :) Köket är inte så jättestort, vi funderar på att sätta upp ett ihopfällbart bord och två stolar men vet ej om det får plats riktigt... I alla fall så ska Sven ringa till uthyraren idag, förra hyraren vill ha 10000 kronor för köket som är pyttelitet. Så vi vill inte köpa det med uthyraren sa förut att vi måste men tjejen som bor där nu sa att vi inte behövde, så vi får väl se hur det blir. Jag håller er uppdaterade folks :) Den ligger i Heidelberg i stadsdelen Rohrbach.
 
Försökte hitta bilder men hittade inga, ni får se lite senare!

Torsdag

Jag antar för att det här ska bli en bra blogg så måste jag ta mer bilder, borde börja idag, kanske, vi får se :) Jag sitter i alla fall och dricker kaffe nu, sen ska jag gå till Ditzingen där vi ska till försäkringsbolaget idag... Sjukt dyrt med försäkringar här!
 
Dagens TAGGA: Vi ska iväg och titta på lägenheten ikväll!!! :)

Volkswagen Beetle

Dom har massor av olika bilar här i Tyskland, och jag har hittat en jag vill ha. En Volkswagen Beetle står på önskelistan för julafton! Rosa, självklart! Helst med ögonfransar fram på lysena också.
 
 
 
 
 
 

Bürger

Idag har vi varit på Bürger där jag ska jobba. Vi kollade runt lite, lämnade i kontraktet och lite sånt. Jag börjar mindre än två veckor och kommer börja jobba klockan 6 varje morgon, underbart! Så jag behöver åka vid halv sex, tar väl 15-20 minuter att cykla dit.Men jag tror att det blir roligt i alla fall. Sen har jag ju tid att sola på eftermiddagen! :)
 
Sådärja, fick till och med till en bild ;) Såna ska jag tillverka, packa osv.

Blue Fire

Här är min favorit ifrån igår!
 
http://www.youtube.com/watch?v=8tM4RRnpg8c&feature=related
 
Vet inte hur man lägger in så det kommer direkt på bloggen. I Europa-parken var i alla fall olika länder representerade, Skandinavien var tillsammans men det var bara norska saker som var där. Förutom en svensk flagga dåra, besviken, mucho! :p

Onsdag

Det är onsdag och det har regnat hela natten och det regnar fortfarande! :( Gårdagen var jätterolig! Vi var där från att de öppnade till de stängde. På vägen hem åkte vi dock fel på autobahn så det tog cirka 1.5 timme längre, hehe. Tyskan går väl bättre och bättre, hatar dock när jag inte förstår allt, gaaah, frustrerande. Idag ska vi till Bürger där jag ska jobba, ska få kläder och schema och så haha:) Önska mig lycka till! Ska söka lite stipendier också så måste gå igenom breven jag ska skicka in. Kan även vara bra att gå ut och springa! Puss puss

Mandag

Idag har jag varit pa Gesundheitsamtkursen, det jag fick lara mig ar att det ar viktigt att man inte gar till jobbet om man ar los i magen. Man ska heller inte hosta eller nysa pa livsmedel :) Sedan har jag varit pa banken och i radhuset for att skriva in mig har, allt funkade bra! Vi grillade till lunch och efter det solade jag, sjukt varmt, alskar det. Efter det sprang jag en runda i skogen och nu lite senare ska vi pa olfest fast jag har inte bestamt mig om jag ska dricka ol an eller inte, haha. Puss puss!

Justeja, imorgon ska vi till Europa-park, kul!!

Sondag

Hejhejhej! :)

Jag kom hit i fredags och har pratat massor av tyska sen dess, med alla hela tiden, forutom med Sven vissa ganger. Jag har blivit sa himla mycket battre sa jag ar redo for halsokursen imorgon. Fredagen var lite jobbig med alla avsked och sa vidare. Usch usch, men nu ar jag glad igen! Vadret igar var underbart, 27 grader och ratt hog luftfutighet. Vi gick pa Svens avslutningsbal och efter det var det lite fest. Idag var det fest har i staden sa vi var dar och jag at bratwurst, haha! Bratwurst med brod stod det pa menyn. Och det var det ocksa, men korven lag inte i utan den fick man vid sidan om. Jag haller pa att ladda min data sa att jag kan anvanda ratt bokstaver. Ikvall ska vi och titta pa matchen, Tyskland moter Danmark. Ciao!

Packar

Har nu packat i cirka två timmar och det har gått framåt. Jag vägde nyligen väskan och den vägde 25.2 kilo, alltså 3.2 kilo för mycket. Det blir väl fiskbullarna som ryker antar jag, älskade fiskbullar i dillsås! Nej, men får försöka rensa ur lite. Har med mig en stort handbaggage där 8 kilo får rymmas och sen har jag varit busig och stoppat två lexikon och två laptops i dataväskan, haha!

Nu till vad jag ska göra. Flyttar ner till Stuttgart imorgon och på lördag är det dags för pojkväns abiball, så jag ska dit och titta på den. Lördagen efter det åker vi ner till Italien med 30 utav hans kompisar för att bo i en stor villa och festa. Sedan börjar jag jobba på måndag på en "pastafabrik". De tillverkar tyska tortellinis typ. Någon gång i september flyttar vi till Heidelberg Rohrbach där vi ska bo tillsammans:) Sedan ska jag plugga turism 3 år på ett universitet i Karlsruhe.

Jag ser verkligen framemot de här tre åren, det kommer att bli kul. Helt nya saker. Dock har jag varit nervös typ hela veckan och mått illa men det går nog över när jag kommer ner,haha. Har inte gjort bloggen offentlig än. Är lite nervös för det också hah ;)

Ful design

Innan någon säger något om designen vill jag bara säga att den är högst tillfällig och kommer att bytas ut så snart jag har lärt mig photoshop... Eller nåt sånt :) Får duga just nu i alla fall!

13/6-2012

Idag bestämde jag mig för att verkligen ha en blogg när jag bor i Tyskland. Dels så att alla där hemma kan se vad jag gör men mest för min egen skull eftersom jag tycker det är så roligt att läsa i efterhand vad jag har gjort. Jag kan gå tillbaka till bloggen ibland och titta igenom mitt år i Usa. Det är så mycket man glömt bort som kommer tillbaka! :)

I alla fall så är det bara två dagar kvar nu tills dess att jag flyttar. Jag är så taggad men vill verkligen inte lämna alla här hemma, mixade känslor alltså. Skriver ett inlägg sen om vad som kommer att hända i mitt liv det närmsta året.


RSS 2.0