Nerds

Haha, kommer ni ihåg hur jag berättade om mitt favortgodis här för några veckor sedan? I alla fall så hade jag en konversation med en kille på facebook som jag aldrig har pratat med tidigare om just detta godiset. Han sa att han skulle köpa en box nerds och ta med till mig i skolan. Jag sa att han inte behövde göra det, att jag inte ville det men han var envis. Dagen efter så skriver han till mig igen och säger att han köpt boxen men jag trodde honom inte, haha. I alla fall när jag kommer till skolan igår så hör jag helt plötsligt min namn i korridoren, så jag vänder mig om och där står han med värsta leendet och en box nerds i handen hahaha. Jag tyckte det var lite gulligt faktiskt. En sån sak som bara amerikanare gör :)

Nu har jag Thanksgivingbreak, det ska bli roligt, imorgon åker vi upp till Columbus för att äta med Todd's syster och hennes familj. Sedan på fredag är det något som kallas för Black Friday, värsta superrean är det så jag tänkte handla lite julklappar då tror jag.

Justeja förra veckan var jag på premiären av New Moon, mitt i natten satt vi där HAHA. Fast det var lite jobbigt att gå till skolan eftersom jag bara sov i 2.5 timmar.

Justeja, WEIRD SAK som hände idag, en gigantisk, enorm, superstor kille kommer fram till mig i StudyHall:

Om jag kände dig så skulle jag ha gett dig en kram nu.

Okej

Men jag känner ju inte dig så...

I know

Vill du ha en kram av mig?

Nej tack.

 

Hans kompisar: Lämna henne ifred du skrämmer henne ju.


Cheerleadingtävling

Min första cheerleadingtävling var som sagt i Columbus förra veckan. Vi åkte hemifrån på lördagen runt sju då vi skulle samlas vid tolv ungefär. Vi kom dit väldigt tidigt och jag började fixa håret och sminka mig och så. Sminket vi har är väldigt speciellt och jag såg ut som en brud från malmskillnadsgatan ;) Iaf när vi samlades så gick allt superfort. Vi värmde upp och sen gick vi till förträningshallen. I förträningshallen har man bestämda tider som man är på en viss matta och sedan slussas man runt till olika mattor. Direkt när man är klar i förträningshallen så blir man utskickad på golvet för att tävla. Vi gjorde rätt bra ifrån oss, en del missar som vi ska fixa till nästa gång. Efter att vi tävlat gick vi och tittade på dom andra lagen och det fanns en hel del grymma trots att det bara var en liten tävling. ÄLSKA CHEERLEADING TÄVLINGARNA! Vi stannade på hotellet från lördagen till söndagen för Kiah's lag tävlade två dagar. Det var rätt kul och andra dagen satt jag också och tittade på tävlingen. NAAJS!

Efter tävlingen var slut så åkte vi och "shoppade" lite. Jag gick in på Worlds Market för att leta efter lite svenska saker. Det sög och det enda jag köpte var ett paket Läkerol som för övrigt kostar lika mycket här som hemma.

Juste, glömde berätta hur det slutade. Vi kom sist, vi hade något otillåtet i våran dans och det drog av massa poäng...Jag, Breanna och ChristineKelsey och jagTävlingshallen


Dålig uppdatering

Nu har jag varit och slackat här på bloggen igen. Jag kom precis hem från hem från en banquet, berättar mer om den senare. Jag tänkte berätta om tävlingen senare, JAG ÄLSKAR AMERIKANSKA CHEERLEADINGTÄVLINGAR, DOM ÄR AWEEEEESOME!!

Powder Puff

Jag måste ju berätta hur footballsmatchen gick, den slutade 14-14. Så det var ju bra. Vi juniors var nära att förlora men som tur var gjorde vi inte det :) Jag spelade inte speciellt mycket, haha, undra varför? Jag fick starta som corner i försvaret och sen när vi bytte till offense igen så spelade jag inget mer. Men det gjorde inte så mycket för det var kul att titta på. Fast jag frös aaasmycket, jag hade bara mjukisar och en underarmströja och t-shirt på mig. Inte kul!

Idag är det fredag och andra dagen jag är hemma från skolan. Jag vaknade upp igår morse och mådde inte bra alls så jag stannade hemma. Och idag stannade jag hemma med. Jag börjar bli bättre och det är du tur för imorgon är det dags för första CHEERLEADINGTÄVLINGEN! Tävlingen är i Columbus så jag tror vi åker härifrån tidigt imorgon bitti. Jag skriver när jag fått reda på hur det gick. Puss!

Till Tomten

Bara ett litet påminnelseinlägg till tomten, jag vill ha lösgodis i julklapp! Och sen om han har glömt bort vart jag bor:

Amanda Sundberg
co/ Haynes
113 Oak Drive
45742 Little Hocking
Ohio, United States

Lockdown Drill

Idag hade vi en lockdown övning på skolan. Det går till så att dom säger till i högtalarna och alla lärare måste  låsa dörren till klassrummet och släcka alla lampor och sen måste hela klassen gömma sig i ett hörn. Detta är om det någon gång skulle komma en galning med pistol till skolan och börja skjuta vilt så gör man såhär... Eller så gör dom det när dom söker igenom skolan på knark. Så hundar och poliser var där idag och tittade så alla gör som dom ska om det någon gång skulle vara på riktigt.

Jag var helt lugn för det var ju bara en övning fram tills att en kille säger att dom alltid säger att det är övning fastän det är på riktigt. Men som tur är var det bara en övning denna gången.

Efter skolan hade jag Powder Puff träning, matchen är imorrn! Håll tummarna för JUNIORS!!

Funderingar och tankar

Jag är rädd för att mina 18-års dag kommer att bli min värsta födelsedag någonsin.

Jag ska aldrig skaffa en man som beter sig som min värdpappa. 

Jag förstår inte varför det är så svårt för amerikanska killar att fatta att man inte är intresserad

Jag älskar mina föräldrar, för allt ni gör och hur ni agerar. Tack för att ni uppfostrat mig så som ni har gjort.

Jag ser framemot Thanksgiving, Julafton, Indianapolis, Florida mm.

Jag ångrar inte alls att jag åkte på den här resan, även om jag saknar Sverige då och då.

Jag är rädd för att jag kommer bli besviken på julafton, att det kommer vara så mycket annorlunda mot än vad jag är van vid.

Jag ska aldrig tillåta mig själv att bli för tjock här borta, jag ska njuta av mitt år men till en rimlig gräns.

Jag ska ta vara på allt, tiden när jag är här och ta vara på tiden när jag kommer tillbaka.

Slapp Söndag

Min söndag idag var toppen. Jag vaknade upp vid halv ett och började göra mig i ordning. Jag hade foton med OVA vid kvart över två :). När dom var klara åkte jag, Breanna och Marte och åt på El Rancho (?) en mexikansk restaurang iallafall och efter det åkte vi till köpcentret och kikade lite. När vi var klara så åkte vi tillbaka till gymmet och sedan hem. Här sitter jag nu och ska snart göra lite läxor.

Lillebror!

VAD VILL DU HA I JULKLAPP??

Till anonym, jag vet inte varför det är varmt så plötsligt. Vädret skiftar mera här än vad det gör hemma.

Lördag

Det är rätt najs väder här idag, jag har varit ute på promenad en timme och sen har jag suttit ute och solat i linne och jeans. Tänkte visa er lilla väderprognosen för de närmsta dagarna :)
Hoppas ingen tar illa upp, jag menar, snö är ju också najs...


Svar på frågestunden

- vilka åker du med? är dom bra/dåliga? - hur gick det till när du blev antagen? - är det svårt med engelskan i skolan?

Jag åker med explorius och hitills har allt fungerat toppen. Här i usa är min organisation ICES och allt har fungerat bra med dom också, förutom min LC som vi bytte ut efter två veckor.
När jag blev antagen så började jag med mina ansökningshandlingar som sedan skickades iväg till usa för att organisationen där borta skulle börja att leta efter en familj åt mig.
Engelskan i skolan är inte svår längre, men i början hade jag jättestora problem och förstod hälften av allt som stod i läroböckerna. Nu är det ord ibland som jag inte förstår men det är mycket bättre.


har du varit/ska du på någon cheerleading tävling under ditt år?:)

Ja, vi skulle ha åkt på en för två helger sedan men den blev inställd på grund av svininfluensan. Nästa tävling är nästa helg och jag tror att den är i Columbus. Det längsta vi ska åka iväg under året är fem timmar tror jag. Sedan ska jag även följa med till Indianapolis, Indiana och Orlando, Florida för att titta på när min värdsyster tävlar.


Fråga 1. Har du kommit in i det amerikanska "språket" sa att du både tänker, drömmer på detta eller måste du "översätta/omvandla" i skallen till svenska först?

Jag drömmer inte på engelska, för att jag drömmer inte alls här, det är skumt. Ibland tänker jag på engelska till exempel när jag ska räkna saker eller planera vad jag ska göra senare. Översätta till svenska gör jag inte längre, det går mer automatiskt i huvudet. Så det har blivit svårare nu att översätta saker från svenska till engelska när jag läser högt för amerikanarna ibland


Fråga 2. Det sägs att amerikanarna är så religiösa, går i kyrkan varje söndag och kyrkomöten och andra församlingsaktiviteter i veckan. Stämmer detta? Hur är det med "din" familj.

Japp, alla barnen här i skolan går till kyrkan och det är många som går på Youth Groups på onsdagarna här. Då träffas tonåringarna i kyrkan och hittar på saker. Själv har jag inte varit i kyrkan en enda gång sedan jag kom hit, haha. Min familj går inte heller i kyrkan så, fast på julafton tror jag att vi kommer att gå dit.


Fråga 2. Läste i någon tidning nyligen att amerikanarna ofta använder checkhäfte i stället för kontokort när de skall göra en betalning, kan väl inte stämma eller?

Jo, många här använder fortfarande checkar. När de ska betala större belopp eller som till exempel cheer avgifterna använder dom flesta checkar till att betala med.


Lite frågor dårå:)) 1. Vad har varit/är det bästa under din tid i USA?

Det bästa med min tid i usa är allt nytt som jag har fått varit med om, att få uppleva en helt ny kultur. Och sen har det varit roligt att träffa så många nya människor som är intresserade av att veta vart man kommer ifrån och så. Vet inte om det är något positivt, men jag har verkligen lärt mig att uppskatta det jag har hemma.


2. Om du fick önska något som skulle vara annorlunda, vad skulle det vara i så fall?

Jag tror jag skulle önska att middagarna skulle vara annorlunda. Dels maten, det mesta som vi äter är väldigt fett, och dels vart vi äter den. Jag är van vid att sitta runt matbordet med min familj och prata om hur dagen har varit. Här äter vi antingen framför tv:n, i bilen eller ute på en restaurang. Vi har inte suttit och ätit runt köksbordet en enda gång sedan jag kom hit. Sen kan jag ibland önska att huset skulle vara renare och mer städat, dom sprider saker omkring sig och går in med skorna och sånt, och andra saker som jag tycker är äckligt.


3. Vilken organisation åker du med och hur stränga är de med att festa m.m.?

Jag åker med Explorius och ICES och vad jag vet är dom stränga och har nolltolerans när det gäller alkohol och droger och man blir hemskickad direkt om man skulle bli påkommen. Jag tycker helt enkelt inte att det är värt att riskera något då.


4. Vad var det första du tänkte när du såg din värdfamilj för första gången?

Det var mer att ”Är det här verkligen på riktigt” och ”Vad stora dom här” haha hur går det i skolan?


är det roligare än i sverige?

Skolan går bra, den är lätt och man får lätt högsta betyg om man pluggar, vilket jag brukar slarva med ibland men man blir lätt godkänd i alla fall. Skolan är roligare för att det är mer aktiviteter och ”School Spirit”. Det tråkiga är att klockan som ringer styr allt. Om man är färdig med allt på en lektion så MÅSTE man stanna kvar tills klockan ringer och då strömmar alla ut i korridoren samtidigt.


skulle du kunna tänka dig bo där när du blir äldre?

Jag vet inte riktigt. På ett sätt Ja, för att jag tycker om landet och det är en mer avslappnad stämning här. Men jag tror jag skulle sakna Sverige för mycket. Mycket här i Usa blir lätt ytligt.


Hur mycket kostade det att va utbytesstudent, vill nämnligen själv bli det :)

Jag tror jag svarat på det tidigare. Det är ganska dyrt att åka som utbytesstudent. Jag tror du får räkna med ca 80- 90 000 för själva resan och sen fickpengar på det ca. 2000 kronor i månaden.


Om man åker när man är 16 blir man junior eller sophomore?

Jag skulle gissa på att dom placerar dig som en junior, allt beror på skolan. Juniors är de som fyller 17 någon gång under sitt år ex Augusti- Juni


Finns de snygga killar om man jämnför med sverige? hahaha..

Hmm, dom ser okej ut i ansiket vissa av dom. Men stilen på min skola är lite lantligt, eller ganska mycket lantlig. Många killar går i beiga kängor, pösiga jeans och en hoodie…


Hej sundis :) Jag ahr länge funderat på att åka och studera i´usa och nu bestämt mig för att gå på college istället efter jag gått ut gymnasiet. Anyhow, till frågan. Vad är det som måste göras hos tex ambasaden innan man åker, avgifter och dylikt? Ahh, ambassaden, hata alla papper som man måste fylla i.

Jag kommer faktiskt inte ihåg, haha, jag vet att det var 4-5 papper att fylla i i alla fall. Om du åker med en organisation så hjälper dom dig med pappersarbetet, det är lättare :)

Hus och område

Jag tänkte att jag skulle visa lite bilder på huset jag bor i och området. Jag gick på promenad i helgen och tog lite bilder. Det ser varmt ut på bilderna och det var det också, jag hade bara på mig mjukisbyxor och en uppkavlad tjocktröja. :)
I korsningen ner till min gata. 113 Oak Drive är där jag borBaksidan av huset

Framsidan av huset
Baksidan, deras tomt.


Gatan ner där jag bor, jag bor liksom bakom granen på höger sida


Haha!

Idag i cafeterian hade jag en rolig konversation med två äckliga freshman.

Kille1: Hey

Jag: Hey
Kille1: You see this guy over here. Pekar på kille2. He likes you

Jag: Ehm, okay.

Kille 1: Yeah, he's wondering if you want to be his girlfriend

Jag: No!
Kille2 till kille1: I told you, you shouldn't say anything to her. I knew she was going to say no....
Kille1: You just hurt his feelings
Jag: I'm soo sorry for that


2 november

Det är andra november, idag såg jag en skylt längs vägen "MERRY CHRISTMAS"

Sen går jag in i köpcentret och vad är det jag ser? JULDEKORATIONER I TAKET I HELA KÖPCENTRET!

FRÅGESTUND

Jag tänkte att jag skulle ha en frågestund igen. Så fråga vad ni vill. Jag svarar när jag fått tillräckligt med frågor, och var inte blyga nu för jag vet att jag har läsare :) Det går ju att vara anonym ni vet!Halloween i USA

Igår var det halloween och det är stoort här borta! Runt halv sju kryllade hela gatan av utklädda små barn som gick Trick or Treat. Det var lite kul att se, fick höra att det är ungefär 200 ungar som knackar på dörren där jag bor varje år. Jag bor ändå i ett litet område så alla barn går verkligen runt och tigger godis, haha.

I alla fall, min halloween var lyckad. Först var vi hemma här och alla cheerleaders från Warren som kunde komma kom hit. Alla var utklädda. Först åt vi mat och så och sen gick vi ut och tog en massa foton. Efter fotona så skulle vi iväg på en "Haunted Ghost tour", alltså en spökvandring med riktiga spöken. Den är rankad 9:a av alla spökvandringar här i USA och den sög! Det var nog det värsta jag varit med om, haha. Vi gick runt i två timmar i hela Parkersburg och guiden visade oss hus där det fanns spöken och berättade massa spökhistorier. Jag tror att det bara är påhittade myter.

Efter spökvandringen så åkte vi till ett "Haunted House" ett spökhus, ungefär som det dom har på Gröna Lund. Men det här var liksom i ett garage och dom hade byggt upp det som en grotta. Alltså det var plast ovanför våra huvuden och som väggar så det var väldigt trångt. Det var lite småläskigt sådär, jag och en annan tjej fick gå sist.

Efter det åkte vi tillbaka till huset och tittade på film, spelade kort och käkade tårta.CheerleadersVarsity. Kaity, Brianna, Kiah, Kayla, Jag


Kayla och jag. Min värdmamma i bakgrunden!


Sista footballsmatchen

I fredags var min första och enda footballssäsong över, det känns lite tråkigt faktiskt. Det har varit så jävla roligt att stå och heja på fredagarna, i solsken eller i regn. Jag kommer verkligen sakna det, men om ett tag börjar basketsäsongen där vi hejar också, så det ser jag framemot. Det var seniornight sista footballsmatchen också, alla seniors som har gjort någon höstsport blev presenterade med sina föräldrar. Det var lite sorgligt ändå och många grät. Vi cheerleaders i Varisty hade gjort posters åt Seniorsarna i Varsity. Jag fick göra åt min värdsyster och jag blev inte så jättenöjd haha. Jag är inte speciellt konstnärlig av mig så min värdmamma fick hjälpa mig. Jag tog massa bilder i fredags också som jag tänkte bjuda på. Woho!


FootballspojkarBrianna och jagBandetMin värdsyster. Det var inte den postern jag gjorde till henne!Jag och min andra värdsysterBandpojke knyter min sko, hahah!

Min kjol är så himla kort och jag hade inte knytit mina skor, frågade då en pojke från "the drumline" om han kunde knyta mina skor. Såklart han gjorde det, haha!!

 

Det var rätt lätt att få pojken att knyta min sko, det var bara att le lite fint :) Samma sak innan matchen, jag skulle bära ner en gigantisk låda med mini footballar i. Jag behövde inte bära ner den, jag hittade två footballspojkar på vägen som så fint bar ner lådan till footballsplanen.


RSS 2.0