Allsång på skansen

Åkte direkt från jobbet med pappa in till Djurgården. Där åt vi först god middag på Hasselbacken och sen begav vi oss vidare in på Skansen. Vi gick först runt och tittade på djuren eftersom vi var lite tidiga och sedan började allsången. Min älskade (?) Johan Palm var där, han  har blivit riktigt bra alltså! Lite småsöt är han väl också måste man säga, moah...


Jag



Min pappa



Tro det eller ej, men det är en älg på bilden!



Sjukt mycket folk var det. Bästa platserna alltid.....

Hemma

Hemma från jobbet då, skönt att det inte blev så långtråkigt på jobbet idag. Det fanns att göra saker hela tiden. Ikväll ska jag och Sofia kvällsbada i Raman, sweet!


Måndag morgon

Jag har nyss vaknat och ska strax äta frukost och sedan bege mig av till jobbet. Som tur är får jag skjuts av mamma så jag slipper åka bussen som tar 100 år ungefär. Solen skiner ute och det är inte ett enda moln på himlen, åh, jag skulle mycket hellre spendera mina åtta timmar på stranden.

Då har man pratat med värdsyrran då!

Japp! I telefonen och jag var dönervös! Hon hade asgullig dialekt och röst, så vill jag också prata när jag åker därifrån. Iaf så skulle hon prata med sin coach på skolan om att jag skulle få börja i varsity! Gaah!

36 dagar kvar

Dagen har spenderats på Scweizerbadet tillsammans med roliga människor. Skulle dit med Sofia där också några av hennes klasskompisar befann sig. Det hela började med att Sofia försov sig och missade bussen... Jag fick åka själv och låg där ensam och mobbad på stranden, mupp! Men hon kom efter en halvtimme så det var lugnt!



Hahahah!! Grymt gammal bild!
Vad säger vi om den? Brudarna på bilden är megaheta!


Väntar på samtal

Jag har just lämnat ut mitt mobilnummer till min värdfamilj, de skulle ringa och prata om cheerleading i skolan också. I så fall skulle jag få vara i Varsityteam med min värdsyster. Gaah, om dom ringer mig vet jag inte vad jag gör! Min engelska är ju inte den bästa och vad ska jag säga liksom. Nu är jag nervös!

En underbar semester

Klockan sex var jag innanför dörren imorse, efter en försening på 3 timmar från Varna flygplats. Kände inte riktigt för att skriva blogginlägg då, och min dag har varit väldigt busy. Först fira farmor som fyllde 65, och sedan träffa Joanna och Sofia. Känner att jag inte ska prata på så mycket om Bulgarien, bilder säger mer än ord!













Jag är tillbaka om en vecka

Tänkte bara säga att jag är helt klar med packningen nu, väskan vägde bara tolv kilo. Då kan man undra hur mycket jag glömt egentligen.. Mina naglar är fixade nu också, lovely! Men nu har jag bara en sak att säga, hejdå, vi ses om en vecka!
 


Moaha, See you!

Tolv timmar till Arlanda!

Mindre än tolv timmar kvar och jag har inte packat klart än. Borde göra det men det är så otroligt tråkigt att packa...
Jag måste fixa mina naglar också, de ska vara perfekta på stranden, yeay!


Om några timmar!

Mitt första försvunna inlägg- japp, det försvann

Men jag är på bra humör så jag känner att jag kan skriva om det. I alla fall, för en stund sedan kollade jag statistiken, den är sicksackig, så förmodligen klickar folket in sig här varannan dag. Haha! Igår så blev det ingen uppdatering, sorry for that! Jag umgicks med Dessie och henne pojkvän, kompis, någonting (?) Najjklas. Vi tittade på Desperate Housewifes och hade det allmänt trevligt. Det var ju dubbelavsnitt igår, och det hela slutade jättebra och nu längtar jag verkligen tills nästa säsong. Den kommer jag att få följa i USA, utan svensk text, hmm. Idag har jag jobbat och tränat, fast jag hellre hade legat och stekt på stranden. Men det gör inte mig någonting, för guess what? Någon åker ju till Bulgarien imorgon natt och där nere kommer jag ha sjukt mycket tid att steka! Träningen var lite styrka/kondition, jag väntar på en inte så skön träningsvärk (?) imorgon. Så blir det när man inte tränat på två (!) veckor, musklerna tvinar bort och blir till ingenting... WTF, VART HAR MENYRADEN TAGIT VÄGEN??

.

Inlägget borttaget men inte bortglömt!

Bara jobb, men jag får ju pengar i alla fall

Nödvändig uppdatering? Egentligen inte!
 
Idag har dagen bestått av jobb, och inte mycket mer roligt kommer hända under kvällen. Imorrn ska jag träffa min kära Dessie Pessie, längesen jag var med henne nu! Den här veckan kommer att gå fort för om tre dagar drar jag till Bulgarien!



Jag och min kära vän!

50 dagar!

50 dagar kvar tills jag lämnar Sverige och alla som betyder mest för mig. Jag ser otroligt mycket fram emot min resa och äventyret som väntar, men ibland känns det som jag är på väg att göra något dumt. När jag tänker efter och inser att man jag lämna allt som jag känner, för att komma till det okända. Att lämna det trygga bakom sig med vetskapen om att vad som helst kan hända. Det kanske är det som är lite av charmen med ett utbytesår ändå 
Tio och en halv månad långt kommer mitt äventyr att vara. Jag har fått för mig att det är en kort period, jag har inte riktigt insett ännu hur länger det kommer vara. Men det kommer att bli bra det här, jag kommer att ha ett ruggigt bra år, det känner jag på mig!

Min nya t-shirt

Köpte en ny t-shirt idag som absolut ska användas mycket i USA. Love it!


Svensken är dum i huvet

En konversation med min värdmamma, låt bilden tala för sig själv. Hur lyckades jag få ett mvg i Engelska A?




Nästan färdig med presenterna!

Sådärja! Nu har jag fixat presenter till mina två värdsystrar också, det blev två böcker på engelska om hur i svenskar är och hur vi beter oss. Har läst lite i den ena, som jag hade hemma förut men nu tappat bort, den var riktigt bra faktiskt. En väldigt rolg författare. Nu fattas bara det svenska godiset, yeay!




Funderar på om jag ska ta med en av varje smak och ge bort, hah!

Familjevaka?

Hah, nördvarning på detta inlägg!

Sitter uppe och väntar ifall min värdfamilj skulle logga in... Egentligen är jag jättetrött och vill sova, men jag har bestämt mig för att vara vaken. Det var längesen jag pratade med med min värdmamma, känner att det är dags att göra det nu igen . Sen att jag är uppe gör så att jag kommer att sova längre imorrn också, yeay! Slipper vakna vid åtta av mig själv som jag annars brukar göra... När datan har slut på batterier, då ska jag sova tror jag. Men fram tills dess är det familjevaka som gäller!


USA 2008 <3

Trött

Det är jobbigt att jobba, eller inte själv jobbet, men att man måste gå upp tidigt. Aja, det är inte så långt kvar nu, tills jag får en liten semester. Jag jobbar nästa vecka måndag till torsdag och på fredag drar jag iväg till Bulgarien. Egentligen har jag inte så mycket att bjuda på nu. Jag har inte pratat något mer med min familj, vi har inte pratat mycket alls med varandra.. Egentligen gör det mig inte så mycket, vi ska ju ändå tillbringa ett år ihop och då kommer vi lära känna varandra jättebra!

Gaah! Jag upptäckte precis en blogg, jag skulle söka efter bilder på Little Hocking. Och gissa vad? En svensk har varit där nu, på min High school där jag gått. Läste också att hon åkte med ICES, och hon var cheerleader. Hmm, typ identiskt som mitt år? Haha!

Kass uppdatering

Sitter just nu hemma hos Patrck i Tyresö. Åkte hit nästan direkt efter jobbet efter att ha varit hemma och ätit och sedan köpt ett virusskydd till min data. Man fick Kung Fu-panda filmen på köpet, yeay! Nu kan jag i alla fall börja använda min data igen. Jag har som sagt jobbat hela dan, det var ganska segt och jag fick äta lunch helt själv, ensam och övergiven i Farsta centrum.

Update från mitt drama om småungarna som ringer. Idag ringde någon av deras storebror, hela 16 år var han!! Kanske ska satsa på honom, ååh så gulligt!

Jobba

Jag har sommarlov, klockan är halv sju och jag är vaken. Det är nu sommarjobbet startar på riktigt!


10 juni

Så, då var äntligen sista dagen i skolan över, skönt! Direkt efteråt drog jag Joanna och Emelie in till stan. Där hände det en sak som platsar in under min kära kategori "helt muppat". Det var så....:

Vi gick på hötorget och skulle leta efter en sak, Joanna styr stegen rakt in i smeten där alla torgförsäljare står med sina stånd. Och vad börjar gubbarna i stånden då att göra, förutom att försöka sälja sina bananer till oss? Jo dom börjar "kissa". Ni vet så som man gör när man kallar på en katt "kiss, kiss, kiss". Det var sjukt äckligt, Zarin, en tjej i min klass, sa förut till mig att syrianer (?) gjorde så när dom kallade på en hora. Det är ju sjukt skabbigt, och det är så respektlöst tycker jag. Man får väl ta att bete sig normalt ändå!




Jag och mina två katter (?)

Snart mitten på juni

Vad är det för fel på vädret, det regnar här utanför! Blä, och jag som har skolavslutning idag. Det är iaf jätteskönt! Jag tror att jag får skippa min skolavslutningsoutfit och köra på jeans istället, annars kommer jag att frysa ihjäl i den här kylan.
Direkt efter ska jag och Joanna in till stan, hon ska möta upp mig på tåget. Hoppas bara att hon vaknat och sätter sig på rätt tåg, heh.

'
Åh yeah, vilket sommarväder!!

Alla har haft sina tider

För länge sen (hmm), så gick jag och några kompisar på sbn, på skoj! Vi förvandlade oss till fjortisar och spenderade en kväll på kära elverket. I alla fall så såg vi helt hemska ut, och klart att vi knäppte lite bilder innan vi gick dit. Natta la upp några bilder på sin dåvarande blogg på oss. I vintras så blir jag helt plötsligt kontaktad (notera, detta är inte första gången på grund av bilderna) av några småpojkar på 13 år. De skickar sms till mig och frågar lite almänna frågor och sagt att de fick mitt nummer av bilder. Jag ber dom sluta höra av sig.
 
I alla fall så slutade jag att svara på deras sms, och de fattade så småningom vinken och slutade därför skriva. Tills idag när jag ser att "äcklig unge" ringer mig. Jag svarar och han frågar kort om det är jag på bilden som han sett. Jag svarar ja och lägger på. Det dröjer därefter inte lång stund innan jag ser att "äcklig unge 2" ringer. Jag svarar och han säger att han tycker att jag är söt (åååh, men gubben då), jag ber dom sluta terra mig och lägger på. De har ringt en gång till efter det med då tröck jag på upptaget. Vad tusan är fel på ungarna, haha! Dessutom ser jag inte alls ut som på bilden de sett. Måste bara bjuda på den!


Jag och Natta på väg till Elverket <33333 (not)
Nummret är skyddat, ingen ska kontakta mig mer, hah!



Ytterligare en rolig bild, på skoj!  Becca, jag, Dessie. Det var underbara tider det där!
Bilden tagen @ Dessies place


Har lite svårt att bestämma vilken av steriotyperna jag ska tillhöra!
Dessutom kom jag på att jag skulle kunna införa fjortistrenden när jag åker till USA, det vore askul!

Present till USA

Idag har jag fixat min första present till värdfamiljen. Det blev två glasbollar från Kosta Boda, ganska svenskt sådär. Paketet slogs in jättefint på cervera i vackra Sverigefärger. Nu gäller det bara att komma på något mera att ge bort, förmodligen till döttrarna. Godis är ju det lättaste att köpa, men nåt lite roligare vore ju också kul att ge bort.

Sitter just och väntar på att Joanna ska komma, vi ska fixa lite grejer här lite hemma hos mig...


Inslaget jättefint, verkligen!

Kvar att göra på visum

  • Fylla i DS-157
  • Fylla i DS-158
  • Betala 1200:- till ambassaden + utskrift av kvitto
  • Köpa frimärke (62 kronor) till passet
  • Beställa personbevis ( har mailat skatteverket och frågat om modellen man behöver)
  • Ett brev från förälder
  • Betala SEVIS- avgift 180 dollar när DS-2019 kommit + kvitto på betalningen

En del som jag har kvar att göra alltså, men jag har ju inte tid förrän 13 juli så. Tänkte ta itu med det nu kanske, eller om jag vill titta på CSI istället, har inte bestämt mig än...


56 dagar kvar

Jag gick på idrotten i skolan idag, sju från min klass var där, av 32 tror jag att vi är, haha. Jag tänkte snart sätta mig och fixa klart med mina visumsökningar, fylla i de sista papprerna. Ska skriva ner en lista sen vad som behöver göras tänkte jag.

Imorrn ska jag och farmor åka till Cervera och kolla på något porslin från Sverige till min kommande värdfamilj. Jag fick ett presentkort av dom där, sist jag var hos dom, som dom hade vunnit på någon bilaffär. Så gav dom det till mig. Så snällt! Jag vet inte riktigt med vad jag ska köpa med mig som presenter. Tänkte på boken Stockholm från ovan och lite svenskt godis så som marabou och polkagrisar!

Måndag

Ny vecka, men ingen vanlig vecka för på onsdag slutar jag skolan och sen börjar sommarlovet! Inte för att jag kommer att ha så mycket lov, jag ska mest jobba. Jag börjar på jobbar på torsdag, sedan jobbar jag hela sommaren fram till den 4 augusti. Jag är ledig vecka 26 och vecka 28. Vecka 26 drar jag till Bulgarien med mamma och lillebror och vecka 28 blir det kryssning till Ryssland med farmor och farfar. Det ska bli mysigt båda veckorna!

Känns kanske som att jag inte kommer att hinna umgås med mina kompisar tiden innan jag åker, men jag ska ta vara på all tid jag har över! Helgerna och kvällarna är jag så ledig som det bara går att bli, med en massa tid över!

Det blir skola idag, en lektion har vi, vi ska spela softboll så jag går dit tänkte jag...


Min data ville inte ladda upp någon bild, hmmm....



Skola imorgon?

Det är söndag och helgen är slut och jag tror det är val till EU idag. Kanske det var därför socialdemokraterna nyss knackade på dörren och gav mig en ros i en rosa påse + lite lappar om valet. Eller egentligen var den till pappa eftersom jag inte får rösta men men. Måste tillägga att jag inte tror att de tjänar flerä röster genom att lämna ut rosor till olika människor. Man röstar ju på ett parti för att man tycker de har bra åsikter, inte för att de ger en ros till en. Nog om politik.

Idag har jag jobbat lite, orkade bara jobba i två och en halv timme och sen gav jag upp. Med det ger lite pengar i alla fall! Senare idag ska jag iväg på föreningsdag i Eskilsparken, trevligt. Bra dag så att det inte regnar heller.

Aaaaah, jag var just smart och kom på något! De ger bort en ros, och det har ju en ros som partisymbol! Gaah, ibland är jag så smart!


Påsen med rosen som nyss kom.

Ny design

Den rosa bloggen är här, samma design, nya färger! Tycker bättre om den här en den förra, den var ju så dyster. Hah, update om mitt bekymmer från inlägget innan: Alder har tagit bort bilden på mig och Emelie, jag antar att min aggressiva kommentar hjälpte! Stolt! Fast någon ursäkt har jag inte fått, lär inte få det heller. Många annorlunda människor finns det där ute.

Vad håller du på med egentligen?

'
Den nya är mycket bättre än den andra, tror jag.


Vart är världen på väg

Jag loggade nyss in på facebook. Där är jag vän med en kille som heter Alder, en kille som jag inte har en aning om vem det är, men jag vet att han snor bilder och låtsas vara någon annan. I alla fall så har den här killen skapat ett nytt album för någon dag sedan. Och nu kommer det, han har då snott en bild från mitt album på mig och min kompis Emelie. Gör man så? Tar man bilder på någon utan att fråga.

Sen kommer det ytterligare en sak. Den här Alder har skapat relation med någon Sarah von... och uppger att de har ett förhållande tillsammans. Sarah har i sin tur snott min före detta profilbild och har den som bild på facebook. Jag sa till henne första gången detta hände och då bad hon om ursäkt och la upp en annan bild. Men vad märker jag då, cirka två veckor senare, då har hon snott den igen!! Så gör man inte, det är ju helt sjukt. Och den här gången vägrar hon att ta bort den också.


Bilden killen snott på mig och Emelie. Ser ni fina kommentaren jag postat också?




Sarahs profil, bilden är på mig!!


Godmorgon

Det är lördag, dåligt väder och jag ska snart iväg och jobba. Det känns ganska bra när det är mulet ute och man sitter inne och jobbar för då vet man att man inte slösar bort några chanser till att bli brun. Kvällen igår var trevlig, var hemma hos Eddi med ett par kompisar.


Rosa tapeter

Appropå rosa design kom jag att tänka på en annan sak! Min värdmamma frågade mig för någon timme sen vad jag tyckte om för färg och helst ville ha i mitt rum. Gissa svaret.... ROSA! Och hon sa att "det kan vi fixa". Jag ska äntligen få mitt rosa efterlängtade rum. Jag tapetserade nyss om mitt rum här hos pappa, men då hann jag inte hitta några fina rosa tapeter så då fick det bli lattefärgade istället. Men nu jävlar, nu ska jag få ett rosa rum!!

4 inlägg på en dag, vad är det här?


Detta vore nog min drömtapet!

En rosa blogg?

Har börjat fundera om jag ska byta ut designen på bloggen. Inte hela utan utan mer att byter färg, till rosa! Min blogg ser lite dyster ut så en glad färg som rosa skulle nog pigga upp bloggen lite, dessutom är rosa min favvofärg... Fast, jag har inte bestämt mig än, jag får se när och om jag har tid.

Btw så fick jag mail från min LC, hon skrev inget intressant men det var ju lite trevligt att hon hört av sig iaf. Hon bor i delstaten bredvid min, i West Virginia, där jag trodde jag skulle hamna först.

Juste, jag har tagit kort till mitt visum idag också, 150 spänn kostade det!! Asdyrt ju för att litet foto på 5*5 cm, ruggigt ful blev jag också. Hah, det blir inte roligt att visa upp det där sen.

En sista grej, börjar fundera på om det börjar bli dags att marknadsföra bloggen lite. En så länge har jag bara skrivit ut den på utbytesstudent.se´s forum och några av mina kompisar vet om den. Men så många läsare vinner man inte på det. Anyway jag har ju inte åkt iväg än heller så jag väntar nog ett tag till tror jag!

Fick tillbaka en uppsats av min svenska lärare idag. Hon hade skrivit att jag borde öva mer på det svenska språket, hah, det kanske märks i bloggen men skriva är inte min starkaste sida!

Helt meningslöst inlägg, men jag är ensam hemma och har enormt tråkigt. Kanske har ett nytt besöksrekord idag, vore skojigt!

Betyg

Jag kommer nästan ingen vart med att välja classes. Allt står på engelska och det mesta i fortkortningar... Någon i min värdfamilj kommer behöver hjälpa mig.

Idag är det 6 dagar kvar tills skolan är slut och jag fick mina betyg idag. Besviken blev jag, vad hände med mitt mvg i franska? Hon måste missat "m" när hon skrev in mina betyg. Jag som gjorde komplettering och allt ju. Aja, det blev som det blev.

Om en stund ska jag iväg in till stan med Joanne. Vi ska leta present till någon som kanske fyller år inom en snar framtid. Man undrar ju vem det kan vara? ;)


Haha, asroligt hade jag för en stund sen. Hittade massor av roliga inställningar på webcamen.


 


School classes

Jag såg just ett mail från min värdmamma där hon hade skickat med alla classes på skolan man kan välja mellan. Det var väldigt mycket i få kategorier... Jag tror att jag är inne på franska 4 och spanska 1 bestämt iaf. Fast jag blir lite orolig för om det bara kommer vara småungar på spanska 1, hah.  Sedan är det ett krav att man läser engelska och amerikansk historia, så det måste jag också välja då. Jag vill ha matte också, frågan är bara i vilken av de 20 grupperna jag passar i? Jag tror jag får ta hjälp av värdmamman här faktiskt.

Justee, jag skickade den där cheerfilmen igår som hon ville ha. Den såg jätteslafsig ut, eller rättare sagt, jag såg slafsig ut när jag körde. Men det får bli bra, hellre att de tror jag är sämre än vad jag är. Annars har de så mycket förväntningar på mig när jag kommer dit.

13 juli

Nu har jag äntligen börjat fixa med mitt visum, jag har fyllt i ett dokument ds-126 och då samtidigt bokat tid på ambassaden samtidigt. Måndag den 13 juli klockan 8, ska jag befinna mig på den amerikanska ambassaden. Det som jag behöver göra nu är att fylla i alla övriga dokument. Jag behöver också få mitt ds-2019 hemskickat...

Utbytisar, vi kanske ses 13 juli!


62 ynka dagar

Det är som sagt 62 dagar kvar till den 4 augusti, 62 dagar tills jag lämnar landet och bosätter mig i USA i cirka 10 månader. Jag kan erkänna att det kanske inte var det datumet jag hoppats på. Jag ville ju åka med Patrick, hur ska jag nu klara mig i NYC helt ensam? Sen försvann två veckors jobb, men men, överlever gör jag alltid! Sen är det ju roligt att fortare komma iväg och börja äventyret!

Är du explorius-student och åker den 4 augusti, lämna kommentar!




4 Augusti

Jaa, jag har fått ett avresedatum, dock inte när jag trodde för skolan börjar lite senare, men det blir bra det här. Familjen tyckte att jag skulle vara där den 10:e så det var därför. Det blir ett kort och bildlöst inlägg det här, men jag ska snart iväg till skolan igen så jag har inte tid. Men 62 dagar kvar iaf!

RSS 2.0